четвъртък, 26 май 2011 г.

MIRONEKUTON® Минерален камък и минерали на прах с повече от 66* минерали и микроелементи!

Скъпи приятели,

днес бихме искали да Ви представим нов продукт за българският пазар: MIRONEKUTON® Минерали: Естествен продукт, източник на минерали и микроелементи, добиван в Япония и широко използван от акваристите отглеждащи скариди, в страната на Изряващото слънце.


Оригиналният японски Mironekuton® е 100% натурален минерален камък от морските дълбини, без каквито и да е допълнителни добавки.

Информация за продуктите

*Основно съдържание: силициев диоксид 55%, алуминиев оксид 13%, железен оксид 4.1%, калциев оксид 3.6%, магнезиев оксид 1.6%, сяра 1.1%
калий 0.47%, титаниев оксид 0.16%, фосфорен оксид 0.07%, кобалтов оксид 0.06%, натриев оскид 0.05%, манганов оксид 0.04%

MIRONEKUTON® Natural Deep Sea Mineral

Mironekuton® е изключително богат на естествени минерали и микроелементи и се добива от едно единствено находище в Япония.

Благодарение на множеството си полезни характеристики, този продукт е изключително популярен сред японските акваскейпъри и акваристи, отглеждащи скариди, особено в комбинация със подходящ субстрат, защото влияе изключително благоприятно върху развитието на микробиологичната среда /бактерии и съпътстващата ги фауна/.
Преди милиони години, останките от риби, планктон, растения, водорасли и други морски организми, се отложили на морското дъно, където били преработени от микроорганизмите. Благодарение на специфичните условия на околната среда в този район и свръх високото тектонично налягане оказано от Тихоокеанската плоча, е се е формирал този изключителен материал, съдържащ повече от 66 различни вида минерали.

Каква е ролята на минералите и микроелементите?

Минералите и микроелементите са от основно значение за организмите, тъй като те са необходими за метаболизма и производството на ензими. /за смяна на хитиновата обвивка при аквариумните скариди/ Липсата на основни минерали, води до проблеми и заболявания. Mironekuton® служи кат основен източник на минерали и създава подходящи условия за развитие на бактериите в субстрата. Тези бактерии, не само преработват минералите в достъпна за усвояване от растенията форма, но също така представляват основна храна за новоизлюпените скариди и други представители на аквариумната фауна. Друга част от минералите се разтварят във водата или се усвояват директно от водните обитатели.


Бележка: минералите не се произвеждат от организма и за да се набавят, трябва да бъдат набавяни активно /чрез храната/ или пасивно /чрез кожата и екзоскелета/.

Mironekuton® се използва като добавка на минерали и кондиционер за вода в началния период от създаването на аквариума. Това помага за развитието на важни микроорганизми във филтъра и в субстрата. На по-късен етап, когато аквариума вече е балансиран и има стабилна колония от микроорганизми Mironekuton® доставя минерали микроелементи на аквариумните обитатели /микроорганизми, флора и фауна/.

В допълнение към всичко това Mironekuton® стабилизира стойността на pH и предотвратява резки промени в стойностите и.
Поддържа общата твърдост на водата (GH), подобрява качеството на водата, пречиства я от вредни субстанции и замърсявания, премахва миризми, увеличава йонообменът и осигурява по-добър растеж на растенията и кореновата система.

Забележка:

Mironekuton® има pH 7.4. Добавянето на големи количества от продукта към аквариум с мека вода, ще предизвика покачване на стойностите на pH, общата твърдост и на карбонатната твърдост /в по-малки граници/. Тези характеристики са важни за стабилността на аквариума и за състоянието на бактериалната флора. Бавното и балансиране отделяне на минерали във водата има особено благоприятно влияние върху екосистемата, за разлика от ефекта от добавянето на изкуствени добавки и синтезирани минерали.

Отглеждане и развъждане на скариди

Микроорганизмите, осигуряващи добри и стабилни условия в аквариума и служещи за храна на малките скариди, са особено чувствителни към липсата на микроелементи и минерали във водата. Дефицитът на тези вещества води до измирането им или стопиране развитието им в началния период от създаването на аквариума, което е особено пагубно за цялата екосистема и предизвиква висока смъртност сред скаридите /малките скариди гладуват, а възрастните имат проблеми с подмяната на хитиновата обвивка/

Много често количеството и качеството на добавяните минерали при отглеждането и развъждането на скариди е подценявано. В аквариумите на успешните развъдчици, може да откриете богата микрофауна. В съчетание с достатъчно минерали и микроелементи, скаридите са по-здрави, имат наситени цветове и оставят по-голямо и здраво поколение.


Ракообразни и микроорганизми (Cyclops и ostracod) се внасят в аквариума с нови растения, храна и т.н. В идеалният случай, с помощта на лупа или микроскоп може да откриете голям брой от тях около и в субстрата. Те са гаранция за добро качество на водата и достатъчно количество микроелементи и минерали. Ако в аквариума няма или има малка популация от тези микроорганизми, то това е знак за дефицит и нарушен баланс, което намалява шанса за оцеляване на малките скариди. Най-критичният момент е между 7-мия и 14-тия ден от излюпването, когато те измират масово. Mironekuton® предотвратява високата смъртност чрез осигуряване на подходяща среда за развитието на микроорганизмите и на малките скаридки.

MIRONEKUTON® минерали на прах

В Япония, MIRONEKUTON® Прах се добавя към субстрата при самото му създаване. След като насипете част от субстрата в аквариума, го покрийте с тънък слой от MIRONEKUTON® Прах и добавете остатъка от субстрата. След като аранжирате и напълните аквариума, добавете още от продукта директно във водата, като се стремите да го разпределите равномерно.


Дозировка:

Една мерителна лъжица с връх (около 0.4 гр.) Mironekuton® Минерали на прах на 10 литра аквариумна вода, всеки 3-4 дни.


Mironekuton® Mineral Powder е силно разтворим и е отлична добавка, към Вашата домашно приготвена храна за скариди, за набавяне на необходимите минерали. Също така може да се използва за минерализиране/обогатяване/ на дейонизирана и/или дестилирана вода, както и за премахване на вредните субстанции от дъждовната вода.

Пример:

50 гр. Mironekuton® на 10 литра дейонизирана вода, в рамките на 24 - 48 часа ще осигури следните параметри GH около 4, KH 1-2, pH 7.4, проводимост 75 µS.

MIRONEKUTON® Камък


Mironekuton® Минерален камък – служи като постоянен източник на минерали, за аквариумните обитатели. Може да поставите камъка директно в аквариума, както и в съмпа или във външният филтър.

Дозировка:

Средно 100 - 150 грама Mironekuton® Минерален камък на 10 литра аквариумна вода.

Минералният камък, отделя минерали много по-бавно от минералния прах, затова дозата е доста по-висока.


Съвет:

Външният слой на камъка се размеква постепенно във водата. Ако искате, бихте могли да разклатите камъка във водата, за да разпределите равномерно отделящите се минерални вещества. В случай, че не желаете, бихте могли просто да отмиете слоя под течаща вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар